Tech

Rockstart-successen presenteren zich op Health Valley

Rockstart-successen presenteren zich op Health Valley

“In de healthcare spelen de grote issues. Dit is net zo spannend als de opkomst van internet of desktop publishing”, zegt Oscar Kneppers, oprichter en CEO van het start-upprogramma Rockstart.

Kneppers sprak tijdens de plenaire sessie op het Health Valley Event 2016. Hij kwam niet nog eens uitleggen wat zijn initiatief inhoudt. Rockstart heeft zijn succes wel bewezen. Onlangs is een badge van tien ‘alumni’ afgeleverd, of gelanceerd zoals Kneppers dat noemt. Twee van die succesvolle start-ups kregen het grote podium om zich te presenteren.

Tinybot Tessa

Wang Long Li is CEO van Tinybots. Dat team van drie personen ontwikkelt ‘Tessa’s’, kleine robotjes die mensen met dementie terzijde staan. De schattig ogende Tessa heeft spraakherkenning, leert patronen van de gebruiker, geeft reminders en communiceert met de telefoon van mantelzorgers. Het robotje kan vijf tot tien procent van de zorg overnemen, wat enorm scheelt in zorgkosten. Dit jaar start een pilot bij Amstelring waarbij honderd Tessa’s worden ingezet. De ambitie is om er in 2017 zo’n tweeduizend op de markt te brengen.

Medicijntemperatuur

Amin Zayani presenteerde namens MedAngel een app met een draagbare sensor die de temperatuur van diabetesmedicijnen bijhoudt in de koelkast of op reis, zodat de veilige werking gegarandeerd is. Als de middelen te warm of te koud worden, komt er een seintje op je mobiel. De start-up werkt ook aan een toepassing voor huisartsen: MedAngel Pro. Daarmee is het ook mogelijk om rapportages voor bijvoorbeeld de inspectie uit te draaien.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top