Vastgoed

Bestuurlijke crisis bij WMV na vastgoedrisico’s

Het bestuur van WWZ- Mariënstate-Valent (WMV) heeft onverantwoorde financiële risico's met vastgoed genomen, blijkt uit onderzoek van een accountantsbureau. Dit meldt het Leidsch Dagblad. Daarnaast zijn twee leden van de raad van bestuur onlangs ontheven van hun taken.

Personeel zegt vertrouwen op

Het personeel heeft geen vertrouwen meer in het beleid. Volgens het Leidsch Dagblad is de zorg niet in het geding. Vorige week liet WMV weten dat het aftreden van de bestuursleden niet gekoppeld is aan de vertrouwenscrisis binnen de organisatie.

Rechtzaak tegen bestuur

De crisis bij WMV is niet van gister. In juni spande de OR een rechtszaak aan tegen het bestuur van de gefuseerde. Daarop oordeelde de rechter dat er een onafhankelijk financieel onderzoek moest komen. Aanleiding voor de rechtzaak was dat de OR het bestuur mismanagement voor de voeten wierp evenals gebrek aan kennis van vastgoedzaken. Uit het accountantsonderzoek blijkt nu dat er onverantwoorde financiële risico's met vastgoed zijn genomen.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top