ACTUEEL

IGZ geeft aanwijzing aan PG-afdeling van verpleeghuis Crabbehoff

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de psychogeriatrische zorg afdeling (pg-afdeling) van de Protestantse Zorggroep Crabbehoff een aanwijzing gegeven. De inspectie heeft bij de instelling onder meer risico's op het gebied van medicatieveiligheid en vrijheidsbeperkende maatregelen vastgesteld.

De Inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de aansturing van de organisatie en geeft daarom een aanwijzing. Daarin staat dat alle noodzakelijke verbeteringen binnen drie maanden moeten zijn doorgevoerd. Uit het toezicht van de IGZ bleek dat Crabbehoff aan 32 normen niet voldoet. Op meerdere van die punten zijn er risico's voor de cliëntveiligheid.

De instelling heeft de zaken niet op orde voor onder meer de uitvoering van taken en afspraken op het gebied van medicatieveiligheid, volgens de Inspectie gebeurde dit "zeer onzorgvuldig". Een ander punt van kritiek is dat medewerkers én behandelaars te weinig kennis en/of aandacht hadden voor de juiste toepassing van het Bopz-beleid van Crabbehoff. "Medewerkers pasten vormen van vrijheidsbeperking op eigen initiatief toe." Verder was de sturing en leiding niet voldoende.

Last onder dwangsom

De Inspectie ziet toe op de uitvoering van alle punten uit de aanwijzing. Dit doet zij onder meer met het afleggen van een onaangekondigd toezichtbezoek. Als Crabbehoff niet binnen de vastgestelde termijn van drie maanden heeft voldaan aan de aanwijzing, dan kan de IGZ een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Crabbehoff biedt zorg aan cliënten met somatische en psychogeriatrische problematiek, revalidatiecliënten en cliënten vanaf ongeveer 20 jaar met niet-aangeboren hersenletsel. In het verpleeghuis verblijven 42 cliënten met psychogeriatrische problematiek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top