Finance

'Problemen Kannerhuis ontstonden na vertrek topman'

De financiële problemen van het Dr. Leo Kannerhuis zijn pas na het vertrek van directeur Egbert Reijnen ontstaan. Dit laat de huidige directie desgevraagd weten aan de Gelderlander.

Het Dr. Leo Kannerhuis leed in 2014 1,3 miljoen euro verlies. In datzelfde jaar vertrok Reijnen en kreeg een vertrekpremie van ruim 182.000 euro mee. Dit is ongeveer gelijk aan zijn jaarsalaris, aldus de krant. Reijnen werkte ruim 35 jaar bij de instelling voor autisme. Sinds 2000 was hij directeur. In 2010 wilde Reijnen op sabbatical. Omdat daar geen mogelijkheid voor was, sprak Reijnen met de toenmalige raad van toezicht af dat hij in augustus 2014 zou vertrekken en een premie van bijna 2 ton zou krijgen. Van de Wet Normering Topinkomens (WNT) was toen nog geen sprake.

RTL Nieuws bracht het nieuws over de vertrekpremie naar buiten en noemde deze "opmerkelijk" tegen de achtergrond van de slechte financiële resultaten. Het Dr. Leo Kannerhuis leed in 2014 verlies. Ook voor 2015 en 2016 verwacht de zorgaanbieder zonder ingrijpende maatregelen negatieve resultaten. Daarom schrapt het autismecentrum ruim 10 procent van de banen, ofwel vijftig voltijdsbanen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top