ACTUEEL

Bestuurders blijken trouw aan de zorg

De zorgsector werkt verslavend. Dat stelt FunktieMediair naar aanleiding van onderzoek naar succesfactoren voor bestuurders en leidinggevenden in de zorg. Wanneer een bestuurder of leidinggevende eenmaal gekozen heeft voor de zorg, is een vervolgstap binnen de zorg logisch.

Motieven bij functiekeuze

Uit het onderzoek blijkt dat ruim zestig procent van de bestuurders en leidinggevenden in de zorg zouden de zorg zeker overwegen als ze nu opnieuw een functie moeten kiezen. Dit geldt voor ruim dertig procent van de managers buiten de zorg. De belangrijkste motieven bij de keuze voor een werkgever zijn voor bestuurders en leidinggevenden, zowel in de zorg als daarbuiten, zijn uitdaging, zelfstandigheid, stimulerend management en maatschappelijke relevantie. Uitdaging en maatschappelijke relevantie zijn voor de bestuurders en leidinggevenden in de zorg iets belangrijker dan voor de andere groep.

Bestuurders versus leidinggevenden

Voor bestuurders geldt, onafhankelijk van het werkgebied, dat zij meer waarde hechten aan maatschappelijke relevantie, ondernemerschap, prestatiegerichtheid van organisaties en de reputatie van werkgevers dan de leidinggevenden. Bestuurders blijken ook positiever te zijn over de arbeidsvoorwaarden in de zorg, de maatschappelijke relevantie, werksfeer en opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Bureaucratie weert managers

Werken in de zorg is vooral minder aantrekkelijk voor bestuurders en leidinggevenden vanwege de bureaucratie, regelgeving overheid, medische macht en politieke context. De sociale factor van het werk wordt wel als aantrekkelijk ervaren, evenals de maatschappelijke relevantie en de complexiteit.

Recept voor succes

Een succesvolle bestuurder of leidinggevende in de zorg heeft visie, is besluitvaardig en beschikt over organisatiesensitiviteit. Werkervaring in de profitsector is volgens de zorgbestuurders en –leidinggevenden minder van belang. Mensen van buiten de zorg vinden dit belangrijker, maar nog steeds de minst belangrijke factor.

Onderzoek

In opdracht van FunktieMediair heeft onderzoeksbureau Blauw 1293 bestuurders en leidinggevenden, zowel in de zorg als daarbuiten, een vragenlijst laten invullen. Het boekje ‘Succesvol besturen en leidinggeven in de zorg’ kunt u bestellen op de site van FunktieMediair.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gonny

9 november 2009

Niet bevreemdend dat "zorg"bestuurders trouw zijn aan de zorgsector. Waar anders kun je als elitaire vriendenkliek elkaar zo verregaand bevoordelen, lucratieve bijbanen regelen, jezelf tot ruim 2x de Balkenendenorm in salariëring toekennen en ongebreideld graaien in de zorggeldenpot?

Eens kijken hoe trouw ze blijken als hun inkomen en alle extra's en speeltjes worden teruggebracht tot normale proporties en de bonussen worden verboden... Om zo weer geld vrij te maken voor degenen waar de zorg om draait: voldoende en goed opgeleide zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor talloze kwetsbare zorgcliënten die specifieke aandacht behoeven.

Top