Finance

Menzis en Certe sluiten contract

Zorgverzekeraar Menzis en Certe hebben een meerjarencontract voor eerstelijnsdiagnostiek gesloten. Dit betekent dat verzekerden van Menzis in ieder geval tot en met 2018, behoudens het eigen risico, de diagnostiek van Certe automatisch vergoed krijgen.

Certe, aanbieder van medische diagnostiek en advies, meldde in december 2015 dat Menzis en VGZ geen gehoor gaven aan diverse verzoeken om contractafspraken voor 2016 te maken. Hierdoor konden tienduizenden patiënten en inwoners in Noord-Nederland er niet vanuit gaan dat deze zorg automatisch zou worden vergoed, stelde Certe.

Beide partijen zijn de afgelopen maanden intensief met elkaar in gesprek geweest. Dit heeft geleid tot een meerjarencontract tot en met 2018. "Hiermee is een gezamenlijke stap gezet om de zorg de komende jaren toegankelijk en betaalbaar te houden voor patiënten en inwoners in deze regio", zegt Harjan van Dam, bestuurder van Certe. Binnen de meerjarenafspraak zijn "scherpe, marktconforme tarieven" afgesloten.  Bovendien zijn er afspraken gemaakt met de Certe Trombosedienst die de komende twee jaar een transitie doormaakt, waardoor de regie steeds meer bij de patiënt zelf komt te liggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top