Vastgoed

Politiebureau is omgebouwd tot gezondheidscentrum

Estea Capital heeft een voormalig politiebureau in Bodegraven omgebouwd tot een nieuw gezondheidscentrum. In het Zorgstation, zoals het centrum heet, hebben zich onder meer drie huisartsenpraktijken, een fysiotherapeut en een apotheek gevestigd.

Het centrum maakt onderdeel uit van een nieuwe formule voor toekomstbestendige gezondheidscentra, waarbij zorg integraal wordt aangeboden. Met de oplevering van het voormalige politiebureau levert Estea Capital naar eigen zeggen "een nieuwe totaaloplossing voor toekomstige zorgaanbieders". Estea Capital is voor de verbouwing van het voormalige politiebureau de samenwerking aangegaan met Axance, specialist in het realiseren van gezondheidscentra. Estea financiert de aankoop, ontwikkelt, verhuurt, belegt én exploiteert het centrum. Axance richt zich vooral op het verwerken van ideeën en wensen van huurders tot een passende inrichting.

Het voormalig politiebureau in Bodegraven met drie lagen, uit 1998, stond inmiddels 3,5 jaar leeg. Onderhand ontstond volgens Estea Capital de behoefte aan een creatieve oplossing. "We wilden het gebouw weer 'nieuw leven' geven", vertelt directeur Caspar Wagteveld. "We wilden de leefbaarheid in de omgeving verhogen en hebben met de ombouw rekening gehouden met de functie die het gebouw moet vervullen." Dit zogeheten toekomstbestendig bouwen is ook gerealiseerd in andere projecten als Het Foort in Scherpenzeel, het Beatrixpark in Ede en Smidsplein in Voorthuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top