ACTUEEL

VVD: Meer geld voor ziekenhuiszorg voor kinderen

Ziekenhuizen moeten meer geld krijgen voor de behandeling van kinderen. Dat zal de VVD dinsdag naar voren brengen bij de behandeling van de begroting van het ministerie van VWS.

Duurdere zorg

Ziekenhuiszorg voor kinderen is duurder, omdat er meer personeel voor nodig is en de behandeling intensiever is. Ziekenhuizen krijgen er nu echter geen extra geld voor. Hoeveel geld er vrijgemaakt zou moeten worden, is nog onduidelijk. VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra spreekt van tientallen miljoenen euro’s.

Opvangen tekorten moeilijker

De ziekenhuizen beginnen de tekorten nu te voelen, omdat ze steeds meer per behandeling afgerekend worden. Vroeger kregen ze een budget voor alle zorg die ze leverden en konden ze tekorten bij kindergeneeskunde op andere terreinen opvangen. Zijlstra zegt signalen van de ziekenhuizen te ontvangen, dat dit tegenwoordig minder gemakkelijk kan. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top