HRM

MST en vakbonden bereiken akkoord over sociaal plan

Onderhandelaars van de vakbonden hebben met het Medisch Spectrum Twente (MST) een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Er was enige haast bij omdat MST de komende twee jaar driehonderd formatieplaatsen wil schrappen.

Dit meldt TV Enschede FM.

Op 4 april wordt het akkoord ter goedkeuring aan de leden voorgelegd en moet oude akkoord vervangen dat op 1 januari van dit jaar afliep. Woordvoerder Gorrit Smit van vakbond Nu'91: "Ik heb er veel vertrouwen in dat we met dit sociaal plan mensen van werk naar werk kunnen begeleiden." NU'91 gaat het akkoord dan ook met een positief advies aan de leden voorleggen.

Toen het MST bekend maakte dat het driehonderd voltijdbanen wil schrappen, liet het ziekenhuis weten gedwongen ontslagen niet uit te kunnen sluiten. In totaal gaat dit ruim vierhonderd mensen hun baan kosten. Het MST snijdt in het personeelsbestand omdat er 30 miljoen euro moet worden bespaard op een omzet van 400 miljoen euro. De bezuinigingen zijn het gevolg van hoge kosten en lagere inkomsten dan verwacht. Ondanks de genoemde maatregelen stevent het ziekenhuis af op een verlies van 14 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top