ACTUEEL

ZKN wil aanbevelingen IGZ opnemen in keurmerk

Branchorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland wil samenwerken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (ZKN) om de kwaliteit van de particuliere klinieken in Nederland beter te borgen. ZKN gaat kijken hoe de aanbevelingen van de IGZ opgenomen kunnen worden in het ZKN-keurmerk. Dat laat ZKN weten in reactie op het rapport 'Toezicht particuliere klinieken 2014: de schouders eronder!' van de IGZ.

In het rapport op basis van in totaal 34 bezoeken aan particuliere klinieken in 2014, stelde de IGZ dat, hoewel het op veel onderdelen goed gaat met de kwaliteit van zorg in particuliere klinieken, er nog veel verbeteringen nodig zijn. Met name op het gebied van kwaliteitsbeleid professionals, medicatieveiligheid, infectiepreventie en medisch apparatuur werden nog verbeterpunten geconstateerd.

Verbeterd

ZKN stelt dat de IGZ heeft aangegeven dat alle klinieken die in het kader van toezicht op operaties zijn bezocht, nu aan de voorwaarden voldoen. Bij klinieken die bezocht zijn in het kader van regulier toezicht, zijn verbetermaatregelen meegegeven, die de klinieken hebben opgepakt.

Paulette Timmerman, directeur van ZKN: "IGZ constateert dat de klinieken het goed doen, maar noemt ook een aantal verbeterpunten en roept de klinieken op om risico’s nog beter in beeld te brengen. (…) Wij nemen de aanbevelingen van IGZ aan ZKN ter harte en onderzoeken hoe wij deze structureel kunnen opnemen in het ZKN-keurmerk."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top