ACTUEEL

Henk van Dalen legt nevenfunctie bij Erasmus MC definitief neer

Henk Van Dalen legt definitief zijn nevenfuncties bij het Erasmus MC en bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) neer. Hij was eerder al tijdelijk teruggetreden vanwege het onderzoek van het openbaar ministerie bij VimpelCom, waar hij Chief Financial Officer is geweest.

De lopende dossiers binnen het Erasmus MC vragen om een volledig bezette rvt, volgens Henk van Dalen, die al haar taken en verantwoordelijkheden kan invullen. "Er moet daarom een soort natuurlijke grens aan een periode van tijdelijk teruggetreden zijn. Voor mij is dat in principe 4 à 5 maanden. Ik vind het daarom reëel om mijn functie als lid van de RvT definitief neer te leggen." Hij noemt het een eer "een bijdrage te hebben mogen leveren aan  het Erasmus MC, waar excellente zorg, onderwijs en onderzoek met betrekking tot gezondheid en ziekte centraal staan".

Ook stapt hij op bij de BOM, die meldt dat "in goed overleg" is overeengekomen dat Van Dalen met ingang van 1 april opstapt als lid van de raad van commissarissen. "De BOM dankt de heer van Dalen voor zijn inzet en betrokkenheid gedurende de afgelopen periode van ruim 2 jaar." In november werd bekend dat Van Dalen tijdelijk was opgestapt bij het Erasmus MC en de BOM omdat er onderzoeken liepen naar corruptie bij belbedrijf Vimpelcom, waar hij van juli 2010 tot september 2013 Chief Financial Officer was. Het bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan omkoping in Oezbekistan, waar het bedrijf marktleider is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top