ACTUEEL

De Nieuwe GGZ en BuurtzorgT gaan samenwerken

De Nieuwe GGZ gaat samenwerken met BuurtzorgT, de ggz-tak van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland. Het is de elfde instelling die zich bij de beweging aansluit.

Samenwerking met BuurtzorgT ligt volgens De Nieuwe GGZ voor de hand omdat er veel overeenkomsten zijn tussen de uitgangspunten van de twee partijen. BuurtzorgT biedt psychische en psychiatrische behandeling in de wijk bij de mensen thuis, met kleine teams en korte lijnen. De omgeving wordt hierbij zoveel mogelijk ingezet. "Deze insteek komt nauw overeen met de uitgangspunten van De Nieuwe GGZ: de cliënt centraal, de zorg in de wijk, zelforganiserende teams, de-bureaucratisering, en het systeem en omgeving van de cliënt zoveel en zo goed mogelijk betrekken in het hele zorgproces."

"De Nieuwe GGZ predikt wat BuurtzorgT uitvoert", zegt Nico Moleman van BuurtzorgT. "Wij herkennen ons heel erg in de opvattingen van De Nieuwe GGZ. We voelen dat het tijd is voor verbetering van de zorg. Daarvoor bundelen we graag onze krachten." Philippe Delespaul van De Nieuwe GGZ, op zijn beurt, noemt BuurtzorgT een "disruptieve speler" die zorg buiten de reguliere kanalen aanbiedt. "We zijn gecharmeerd van de creativiteit en slagvaardigheid van de organisatie."

De Nieuwe GGZ ging in oktober 2015 van start. De beweging wil zich sterk maken voor een radicaal ander geluid in de ggz, proeftuinen inrichten en een e-community ontwerpen. In eerste instantie sloten zich zes instellingen aan bij de beweging. Inmiddels zijn het er, inclusief BuurtzorgT, elf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top