ACTUEEL

KNGF en VvAA werken samen voor fysiotherapeuten

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en VvAA, ledenorganisatie en dienstverlener voor professionals in de zorg, gaan nauwer samenwerken. Doel van de samenwerking is om fysiotherapeuten die verbonden zijn aan de partijen nog beter bij te staan in de beroepsuitoefening en praktijkvoering. De samenwerkingsovereenkomst werd op 24 maart 2016 getekend.

KNGF wil zich naast vakinhoud en kwaliteit richten op het versterken van de niet-vakinhoudelijke aspecten als praktijkvoering, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. VvAA kan met de samenwerking haar positie onder fysiotherapeuten verstevigen met diensten en producten.

Modelovereenkomsten 

Directeur KNGF Marcel Sturkenboom vindt de samenwerking een logische stap: “Wij trekken in het kader van de net aangenomen Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet dba) met elkaar op bij het opstellen van modelovereenkomsten en leggen deze voor aan de Belastingdienst. Verder werken we in het belang van de beroepsgroep aan gezamenlijk onderzoek en het uitwisselen van kennis.”

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is de overkoepelende vereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland. KNGF heeft 19.000 leden, bestaat uit 12 regionale verenigingen en 13 beroepsinhoudelijke verenigingen en beheert het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) waarin 23.000 fysiotherapeuten ingeschreven staan. De VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener waar meer dan 118.000 medici, paramedici, studenten voor die beroepsgroepen en zorgondernemingen bij aangesloten zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top