ACTUEEL

Alzheimercentrum VUmc krijgt geld voor nieuw expertisecentrum

Het Alzheimercentrum VUmc heeft geld gekregen om een nieuwe gespecialiseerde polikliniek met een landelijke functie op te zetten.  Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars schenkt 4,5 miljoen euro aan het centrum.VUmc en Innovatiefonds Zorgverzekeraars willen hiermee een expertisecentrum creëren voor (jong-)dementerenden, waarin zorg en wetenschap op het hoogste niveau plaatsvinden. Naast de zorg moeten vroegdiagnostiek en innovatie in de zorg voor deze patiënten een nieuwe impuls krijgen.

Centraal

Patiëntenzorg, diagnose en onderzoek zullen in de nieuwe polikliniek fysiek bij elkaar gebracht worden. De dementerende patiënt staat in deze nieuwe setting letterlijk en figuurlijk centraal door toepassing van de principes van ‘healing environment’. Bij de bouw wordt rekening gehouden met de toenemende groei van de vraag naar optimale diagnostiek en behandeling van deze groep patiënten.

Ambitie

Prof. dr. Philip Scheltens, hoofd van het Alzheimercentrum VUmc, is uitermate verheugd met de steun van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars: Als we niets doen is over twintig jaar de ziekte van Alzheimer volksziekte nummer één. Het is mijn ambitie om binnen vijftien jaar een afdoende behandeling te hebben voor deze ziekte. De schenking van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars brengt het realiseren van deze ambitie een stuk dichterbij.’
De afgelopen jaren hebben onderzoekers en artsen van het Alzheimercentrum VUmc meerdere toonaangevende wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top