ACTUEEL

WHO: ebola in West-Afrika geen grote dreiging

De ziekte ebola is in het westen van Afrika niet langer een alarmerende bedreiging voor de volksgezondheid die internationaal zorgen zou moeten baren. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag in Genève naar voren gebracht. De WHO stelt dat "de medische noodtoestand'' ten aanzien van de gevaarlijke infectieziekte voorbij is.

De VN-organisatie dringt erop aan dat alle beperkingen die als gevolg van ebola in de afgelopen jaren zijn opgelegd aan de handel en het personenverkeer met de zwaar getroffen landen Guinee, Liberia en Sierra-Leone worden opgeheven. Wel blijft het raadzaam waakzaam te blijven en de medische capaciteit om tegen ebola in actie te komen, op peil te houden.

Bijna een week geleden meldde het Rode Kruis nog een nieuwe uitbraak van ebola in het zuiden van Guinee. Die werd zeven patiënten fataal. Ebola is een ernstige en besmettelijke infectieziekte waarbij bloedvaten ontstoken raken. De bloedingen die het gevolg zijn, kunnen de dood veroorzaken. Een uitbraak eind 2013 en begin 2014 in West-Afrika heeft daar ruim 11.000 mensen het leven gekost. Door deze uitbarsting overleden elders in de wereld zeker vijftien patiënten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top