ACTUEEL

Erasmus MC treedt toe tot MVO Netwerk Zorg

Het Erasmus MC is toegetreden tot het MVO Netwerk Zorg. Het is daarmee het vierde universitair medisch centrum dat toetreedt tot het netwerk MVO Nederland, dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen agendeert.

Het Erasmus MC timmert zelf al flink aan weg wat betreft duurzaamheid. Vorig jaar kondigde het ziekenhuis aan in de nieuwbouw over te stappen op het afvalsysteem van Pharmafilter. In dit systeem worden wegwerpartikelen, etensresten en speciaal ziekenhuisafval zoals verband, gaasjes, spuiten en infuusmateriaal allemaal via hetzelfde systeem verwerkt. Een groot deel van het ziekenhuisafval wordt omgezet in biogas. Het afvalwater wordt ontdaan van medicijnresten, hormonen en giftige stoffen. Uiteindelijk zal het ziekenhuis schoon water lozen, energie opwekken en slechts minimaal afval afvoeren.

In november 2015 opende het ziekenhuis al een duurzame, volledig gerobotiseerde wasstraat voor zijn bedden, die in zes minuten afrekent met 95 tot 99 procent van alle micro-organismen – zónder reinigingsmiddelen en met minimaal verbruik van water en energie. Voor deze innovatie won het  Erasmus MC ook de Public Procurement of Innovation Award.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top