ACTUEEL

Gemeenten willen werk Bureaus Jeugdzorg overnemen

De Bureaus Jeugdzorg kunnen dicht. De hulpverlening moet komen vanuit de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s), die onder gemeenten vallen. Dat zegt Bart Eigeman, bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), in een interview met het tijdschrift Zorg en Welzijn.

Hulp dichtbij kind en gezin

Volgens Eigeman moet hulpverlening dichtbij het kind en het gezin komen. Jeugdzorg moet onder verantwoordelijkheid van de gemeenten worden geplaatst.  Daarmee vervalt de taak van de Bureaus Jeugdzorg die op provinciaal niveau opereren. Werknemers van Bureau Jeugdzorg kunnen worden ingezet bij de CJG's, zo stelt het VNG-bestuurslid voor.

Gedwongen' jeugdzorg

De uitvoering van 'gedwongen' jeugdzorg', zoals jeugdbescherming en jeugdreclassering, is volgens Eigeman een taak voor het rijk. De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) zouden moeten werken zoals huisartsen, vindt Eigeman: mensen met een vraag of probleem kunnen naar het CJG om te worden doorverwezen naar deskundige hulp.

Advies commissie-Paas

Eigeman baseert zich op een advies van de commissie-Paas, die afgelopen zomer onderzoek deed naar jeugdzorg. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top