Vastgoed

AxionContinu krijgt tweede Zorghotel

Na Zorghotel De Wartburg gaat AxionContinu een tweede zorghotel realiseren. Hiertoe laat de Utrechtse zorgorganisatie een studentenflat verbouwen. De opening is half 2017 gepland.

Het nieuwe zorghotel krijgt voorlopig een capaciteit van dertig kamers en zal zowel hotelvoorzieningen bieden, zoals een restaurant en wellness, als behandelfaciliteiten, zoals een fitnessruimte.

In het onderste deel van het gebouw ontwikkelt AxionContinu met andere zorgorganisaties een multifunctioneel diagnostisch en behandelcentrum. Eén van de partners is Saltro, dat in de zomer samen met huisartsen en specialisten een medisch centrum  opent in het gebouw.

"Het tweede zorghotel gaat zich vooral richten op gasten die complexe revalidatiezorg nodig hebben", zegt Heleen Engbers, manager Revalidatie & Herstel van AxionContinu. "De Wartburg gaat zich dan helemaal richten op herstelzorg. Jaarlijks moeten we nu namelijk zo'n vierhonderd mensen die behoefte hebben aan herstelzorg teleurstellen, simpelweg omdat we geen plek hebben."

De plannen voor het tweede zorghotel zijn volgens de organisatie ook in lijn met het overheidsbeleid. Zo wil staatssecretaris Van Rijn het eerstelijnsverblijf, waarvoor nu al een subsidieregeling geldt, volgend jaar opnemen in de basisverzekering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top