ACTUEEL

VWS: ook jonge kinderen vaccineren

Ook jonge kinderen mogen worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep . Dit heeft de minister maandag bekend gemaakt. Hetzelfde geldt voor vrouwen die langer dan 14 weken zwanger zijn.

Advies Gezondheidsraad

Klink volgt hiermee het advies op van de Gezondheidsraad. Deze adviseert om kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar te laten vaccineren. Reden: jonge kinderen hebben meer kans de griep op te lopen.

Risico's griep bij jonge kinderen

Jonge kinderen hebben relatief meer last van gezondheidsproblemen bij de griep. Zij riskeren daarbij blijvende lichamelijke schade, wanneer ze bijvoorbeeld bij complicaties in het ziekenhuis beademd moeten worden. Klink wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen.

GGD start vaccinatie op 23 november

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is niet verplicht. Vanaf 23 november voeren de GGD’en de vaccinatie uit voor kinderen geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top