ACTUEEL

Portengen vertrekt als bestuurder Zorggroep Solis

Ko Portengen treedt na 12,5 jaar terug als bestuurder van Zorggroep Solis. De vergaande ingrepen in de organisatie, het personeel en de faciliteiten van de afgelopen tijd hebben een zware tol geëist van gezondheid van de bestuurder, zo laat de organisatie weten.

"Na gesprekken met de bedrijfsarts is duidelijk geworden dat de huidige context en situatie een permanente slechte invloed hebben op het welzijn van Ko Portengen, en risico’s op blijvende gezondheidsschade met zich brengen”, maakt de organisatie via zijn website bekend.

Portengen zelf: "Ik heb me de afgelopen 12,5 jaar met hart en ziel ingezet voor Solis en zou dit ook nog graag blijven doen. De bezuinigingen in de zorg gaan me echter zodanig aan het hart dat ik zelf ook merk dat het me minder goed afgaat dan in voorgaande jaren. De huidige situatie vraagt om een bestuurder die goed in zijn kracht zit. Ook is er misschien wel een andere vorm van leiderschap nodig in deze tijden van tegenwind. Ik ben blij dat ik, uit oogpunt van het belang van de zorg aan onze cliënten, hier open en transparant met de raad van toezicht over heb kunnen spreken."

De voorzitter van de raad van toezicht, Harry Webers, spreekt uit dat de organisatie met dankbaarheid en waardering terugkijkt op de afgelopen 12,5 jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top