ACTUEEL

PvdA wil zorgtoeslag afschaffen

De PvdA wil de zorgtoeslag afschaffen en de basispremie van de zorgverzekering inkomensafhankelijk maken. Volgens PvdA-Kamerlid Eelke Van der Veen is het huidige systeem onnodig duur en ingewikkeld. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Besparing van 59 miljoen euro

De PvdA pleit in het begrotingsdebat van dinsdag 10 november voor de afschaffing van de toeslag. Bij de lancering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is de toeslag op verzoek van het CDA ingevoerd. Volgens het CDA worden mensen zich meer bewust van de hoge kosten als zij de volledige zorgpremie moeten betalen. De PvdA verwacht 59 miljoen euro per jaar te kunnen besparen met de maatregel.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D.Post

11 november 2009

Eelke,Daar ben ik het van harte mee eens. Volgende week komt mijn boek, getiteld "De derde weg", uit. Ik bied het 18 november aan minister Klink aan. Ik kijk in dat boek naar de toekomst en kom dan,na analyse van de laatste 50 jaar gezondheidszorg, ook tot de conclusie dat de financiering op basis van markt niet zinnig is en juist erg duur is. Een inkomensafhankelijke pemie met vooral niet een plafond daarin voor de rijken, zoals nu die € 30.000, zal een rechtvaardiger verdelikng van de lasten geven. Ik pleit in dat boek ook voor een inkomnesafhankelijke eigen bijdrage als we zouden kiezen voor een lager collectief deel.

Top