ACTUEEL

Vivium Zorggroep en PuurZuid zijn gefuseerd

Vivium Zorggroep, zorgorganisatie in de Gooi en Vechtstreek is gefuseerd met PuurZuid, zorgorganisatie in Amsterdam. PuurZuid gaat zich richten op de ouderenzorg en thuiszorg. Vivium Zorggroep gaat zich volledig richten op wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatie zorg.

PuurZuid wilde samengaan met Vivium Zorggroep omdat de eerste de omslag wil maken van verzorgingshuiszorg naar verpleeghuiszorg. De extramurale activiteiten van PuurZuid worden gecontinueerd als onderdeel van Zorg aan huis van Vivium. De thuiszorg-teams zullen Vivium Wijkteams gaan heten en de dagbesteding op de ISA-locatie in Buitenveldert, waaronder de Buurt sociëteit, gaat Vivium Dagactiviteiten Amsterdam heten.

De visie van Vivium met betrekking tot de zorg voor mensen met dementie sluit volgens PuurZuid "naadloos" aan bij de kwaliteit van zorg die deze organisatie wil verlenen. Locatie Torendael, de tijdelijke locatie De Den en de extramurale activiteiten van PuurZuid worden door de fusie onderdeel van Vivium. Torendael wordt Vivium Torendael en zal deze zomer worden verbouwd. De bewoners van De Den verhuizen eind 2016 naar locatie Torendael.

Vivium Torendael wordt een locatie, waar mensen met dementie kunnen wonen en leven zoals thuis. Het wordt  een herkenbare omgeving, waarin bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes kunnen blijven maken en waar de nadruk op welzijn ligt. In totaal komt er plek voor 130 mensen met dementie  in Vivium Torendael. Dit gebeurt op basis van de indicaties zorgzwaartepakket (ZZP) 5 en ZZP 7. Hierdoor is er behoefte aan anders gekwalificeerde zorgprofessionals. Binnenkort start een wervingsactie hiervoor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top