ACTUEEL

ZGT wacht boete voor niet melden calamiteit

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) een boete opleggen omdat het ziekenhuis heeft verzuimd om een calamiteit te melden. De chirurg die hierbij betrokken was wacht een tuchtzaak, zo meldt dagblad Tubantia.

Twee patiënten overleden door complicaties bij operaties door voormalige topchirurg Serdjan Rakic (63). Een derde patiënt overleefde het ternauwernood. De IGZ wil nog niets over de zaak kwijt, behalve dat het onderzoek is afgerond.

Het rapport is niet openbaar en het is niet zeker of deze drie zaken, die bijna twee jaar geleden speelden, de reden zijn waarom de inspectie het ziekenhuis wil beboeten. Letselschadespecialist Yme Drost, die de overlevende patiënte bijstaat, zegt tegen Tubantia dat hij wel die indruk heeft. 

Eigen onderzoek

Voor complicaties bij een behandeling geldt een meldplicht. De bestuurlijke boete voor een schending van die plicht kan oplopen tot enkele tienduizenden euro's. Het ziekenhuis krijgt de kans om het oordeel aan te vechten. Het ZGT  kwam na eigen onderzoek tot de conclusie dat de complicaties bij twee van de drie operaties Rakic niet aan te rekenen waren, aldus Tubantia.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top