ACTUEEL

AtHome First en NOVO nemen onderdelen TSN in Groningen over

De gemeente Groningen en zorgorganisaties AtHome First en NOVO hebben samen afspraken gemaakt over de zorgvoorziening in de stad. De twee zorgorganisaties nemen de werkzaamheden van TSN Thuiszorg BV en TSN Begeleiding BV over.

Door het faillissement van TSN dreigden 350 medewerkers werkloos te raken of "veel slechtere arbeidsvoorwaarden" te krijgen, aldus FNV. Veel cliënten dreigden bovendien hun vaste hulp te verliezen. Dankzij de afspraken tussen de gemeente en de twee zorgaanbieders blijven de koppeltjes cliënt–medewerker in stand, wordt de zorg vernieuwd en is er "voldoende toekomstperspectief" voor de medewerkers.

Sinds de verschuiving van de zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten, gaan steeds meer thuiszorginstellingen failliet. Cliënten verliezen hun zorg en vele zorgverleners hun baan. En dat terwijl gemeenten wel geld voor de thuiszorg ontvangen. In december 2015 maakte de FNV afspraken met het kabinet en de VNG, waarin is afgesproken dat er 300 miljoen euro structureel wordt uitgetrokken voor de thuiszorg. “Desondanks hanteren veel gemeenten, te lage tarieven om goede thuiszorg overeind te kunnen houden”, aldus de vakbond. “Zolang deze neerwaartse spiraal niet wordt doorbroken, blijft de FNV samen met de zorgwerknemers actie voeren.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top