ACTUEEL

ETZ opnieuw verkozen tot beste vruchtbaarheidskliniek

Patiënten hebben het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg voor de derde keer op rij verkozen tot meest patiëntvriendelijke IVF-kliniek van Nederland. Nij Barrahûs (Wolvega) is de meest patiëntvriendelijke algemene fertiliteitskliniek.

De uitverkiezing komt tot stand aan de hand van een enquête van Freya, de landelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Bijna 1200 patiënten hebben de enquête ingevuld. Zij geven hun mening op uiteenlopende gebieden over de kliniek waar zij onder behandeling zijn. Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ scoort onder meer 'uitmuntend' op het gebied van expertise, inlevingsvermogen en begeleiding. Patiënten roemen bijvoorbeeld het "zeer betrokken team" en noemen het ETZ een "verademing" vanwege de persoonlijke benadering.

In de categorie algemene fertiliteitsklinieken is de Freya Award uitgereikt aan Nij Barrahûs in Wolvega. Hun patiënten roemen deze kliniek in alle opzichten. Uit de resultaten bleek dat zij bij alle vragen (ruim) boven het gemiddelde scoren. Enkele opmerkingen van patiënten over Nij Barrahûs: "Ontzettend vriendelijk", "kundig en vertrouwenwekkend, vrij van oordeel". "Van het begin tot eind voelde Nij Barrahûs als een warm, liefdevol bad, met betrokken, deskundig en empathisch personeel."

Freya is de landelijke, onafhankelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Verminderde vruchtbaarheid is een veel voorkomend probleem: maar liefst 1 op de 6 paren raakt niet spontaan zwanger binnen een jaar. Momenteel is 1 op de 38 geboren kinderen het resultaat van een IVF- of ICSI-behandeling. Freya is er voor iedereen voor wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Freya voorziet in informatie, (on- en offline) lotgenotencontact en belangenbehartiging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top