ACTUEEL

Umc's en Wageningen Universiteit onderzoeken veroudering

De Nederlandse Vereniging voor Verouderingsonderzoek (NVVVO) is opgericht om samen veroudering te bestuderen. Onderzoekers vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum, het Erasmus Medisch Centrum, de Wageningen Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen brengen de kennis in Nederland op dit gebied bij elkaar.

De NVVVO wordt het aanspreekpunt voor wetenschappers, politiek en publiek op het gebied van onderzoek naar veroudering. De vereniging wil een beter begrip krijgen van oorzaken en gevolgen van veroudering en de diversiteit van dit proces bij mens en dier; meer kennis over de sociaal-biologische en klinische problemen die met vergrijzing gepaard gaan en een platform bieden voor onderzoeksideeën en nieuwe ontwikkelingen.

Bestuursvoorzitter van de NVVVO is Eline Slagboom van het LUMC. "We weten al heel veel van de belangrijkste biologische schakelaars die gezond oud worden kunnen beïnvloeden, dat hebben we geleerd van onderzoek bij dieren en bij de mens zoals de Leiden Lang Leven studie", zegt ze. "Je hebt er alle experts bij nodig om te zorgen dat de mens van die kennis profiteert, bijvoorbeeld in de klinische praktijk. Ik verwacht dat wij door de juiste kennis samen te brengen, samen onderzoek kunnen doen dat nieuwe oplossingen genereert."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top