ACTUEEL

Rode Kruis Ziekenhuis start huidcentrum

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk start naast zijn brandwondencentrum ook een huidcentrum voor complexe wondzorg. Littekens, spataderen en huidkanker, maar ook wonden door bacteriƫle infecties zoals door de vleesetende bacterie, ongevalswonden en complexe huidproblemen zullen er worden behandeld.

"Huid-, litteken- en (complexe) wondzorg in Nederland kan beter en efficiënter", dat zegt Paul van Zuijlen, plastisch chirurg van het RKZ in een persverklaring. “Wij zien dat patiënten vaak langer dan nodig worden geconfronteerd met lijden aan een (chronische) wond, in veel gevallen te lang rondlopen met pijnklachten en dat hierdoor de kosten onnodig hoog zijn."

Volgens Van Zuijlen komt het RKZ Huidcentrum ook tegemoet aan de oproep van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) om wondzorg in Nederland te verbeteren. In een kritisch rapport liet de inspectie januari dit jaar weten "dat kennis en ervaring van wondzorg verspreid is over meerdere medische specialisaties en dat onderlinge communicatie over wondbehandeling gering is".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top