ACTUEEL

'Verzekeraars en apothekers onderhandelen niet’

Onderhandelingen over tarieven tussen zorgverzekeraars en apothekers komen niet tot stand. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) schrijft dat maandag in een brandbrief aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Kwaliteit farmaceutische zorg

Kwaliteit niet op de agenda van verzekeraars, stelt de KNMP. “Ze beconcurreren elkaar uitsluitend op prijs, negeren aanbiedingen van apothekers en bovendien is er geen ruimte voor innovatie.” De KNMP is door deze ontwikkelingen bang dat de kwaliteit van de farmaceutische zorg achteruit gaat: een kostendekkend basistarief is daarom noodzakelijk.

Minimumtarief 2010 kostendekkend

De KNMP heeft ook minister Ab Klink (Volksgezondheid) opgeroepen om de NZa een aanwijzing te geven het minimumtarief van 2010 vast te stellen op een kostendekkend niveau. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top