ACTUEEL

Chirurgen AMC en Flevoziekenhuis bundelen krachten

De afdelingen chirurgie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en het Flevoziekenhuis in Almere werken samen. Dit betekent het AMC patiënten doorverwijst naar het Flevoziekenhuis en dat er voor de chirurgen meer mogelijkheden zijn voor wetenschappelijk onderzoek.

Complexe operaties

De ziekenhuizen hebben dinsdag 3 november de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het AMC krijgt meer ruimte voor moeilijke operaties. De wachtlijsten zullen slinken. Patiënten die niet per se naar een UMC hoeven, kunnen namelijk terecht in het Flevoziekenhuis. Volgens het AMC gaat het dan om zo’n 250 mensen met onder meer borstkanker, darmkanker of orthopedische problemen. Het Flevoziekenhuis kan deze patiënten opvangen in het zojuist vernieuwde operatiecomplex.

Wetenschappelijk onderzoek

De chirurgen van het Flevoziekenhuis krijgen door de samenwerking meer mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook een grotere groep patiënten die zij kunnen onderzoeken.

Contact met patiënten

Vijf chirurgen zijn zowel werkzaam in het AMC als in het Flevoziekenhuis. Op deze manier komt de patiënt niet met een veelvoud van chirurgen in aanraking.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top