ACTUEEL

AMWAHT wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2009

Allochtone Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT) is winnaar van de Zorgverbeteraarsprijs 2009. Dinsdagavond, op de Dag van de Mantelzorg, heeft het publiek AMWAHT gekozen uit vijf genomineerden. Het project wint hiermee 25.000 euro.

Betere aansluiting tussen zorg en allochtonen

AMWAHT leidt veertig allochtone mantelzorgers op om andere mantelzorgers te bereiken en te betrekken bij plaatselijke netwerken, lotgenotengroepen te begeleiden en empowerment programma's uit te voeren. De jury: "Dit initiatief helpt allochtone mantelzorgers hun zorg beter te laten aansluiten op de zorg in Nederland. Sterk is dat het initiatief voortkomt uit de doelgroep zelf. (...) Ook biedt het initiatief de mogelijkheid om binnen de Nederlandse zorg beter gebruik te maken van de kennis en ervaring van allochtone mantelzorgers." Na de opleiding brengen de cursisten het geleerde in de praktijk vanuit instellingen als Axioncontinu, Steunpunt Mantelzorg, Cumulus Welzijn en Handje Helpen. 

Genomineerden 2009

Zorgverzekeraar Agis heeft zich bij deze jaarlijkse prijs dit maal op het beste mantelzorginitiatief gericht. Genomineerd uit 62 inzendingen waren: Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie met het project Allochtone Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst, thuiszorgaanbieder Aveant met het project ‘Met Zorg de Zomer door’, Publicarea met de gids ‘Thuis Voelen’, het Odensehuis en de zorgsite ShareCare.

Dag van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg werd in Utrecht georganiseerd door de GG&GD Utrecht  in samenwerking met Stichting Stade.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top