ACTUEEL

Orde en Zichtbare Zorg Ziekenhuizen weer op één lijn

De Orde van Medisch Specialisten, het ministerie van VWS en de stuurgroep Zichtbare Zorg Ziekenhuizen (ZZZ) zitten weer op één lijn. De partijen hebben een principeakkoord bereikt over een verdere samenwerking. Hierin wordt de inbreng van medisch-specialistische kennis in de ontwikkeling van indicatoren voor goede zorg geborgd.

Inbreng kennis medisch specialisten

De Orde maakte eind september een pas op de plaats. Zij wilde dat de inbreng van medisch specialisten in normeringen voor kwaliteit en transparantie vergroot zou worden. De bestaande overeenkomst ging volgens de Orden “onvoldoende in op de rechten en de plichten van de bij het  ontwikkelproces betrokken partijen”. De Orde gaat volgens de nieuwe afspraak de beleidscommunicatie naar de wetenschappelijke verenigingen coördineren.

Indicatorenontwikkeling

Alleen kwalitatief goede indicatoren waarborgen goede zorg en leiden daar waar nodig tot betere zorg, stelt de Orde. Om indicatoren te ontwikkelen die werkelijk wat zeggen over de kwaliteit van de zorg, zijn inhoudsdeskundigen nodig. Deze worden afgevaardigd door de wetenschappelijke verenigingen. Deze bepalen de professionele standaard voor hun beroepsgroep en hebben daarnaast veel ervaring met indicatorenontwikkeling.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top