ACTUEEL

Apotheker: beter kinderen dan condooms

Een apotheker uit Berlijn wil met een eigen bijsluiter bij condoomverpakkingen zijn klanten stimuleren na te denken over anticonceptie. Volgens Andreas Kersten zouden condoomkopers beter kunnen kiezen voor kinderen dan een anticonceptiemiddel gebruiken. "Kinderen zijn iets heel positiefs'', verklaarde de apotheker tegen Duitse media.

Daarom maakt de apotheker reclame voor een zorgvuldige afweging bij het kiezen van een voorbehoedmiddel. Zo staat op de bijsluiter: "Span u in voor een fundamentele openheid en bereidheid om kinderen te krijgen".

Zijn oproep krijgt bijval van belijdende katholieken. De woordvoerder van het aartsbosdom Berlijn, Stefan Förner, noemt het idee "origineel". De apotheek schrijft niemand iets voor, maar pleit slechts voor een "levensverrijking door kinderen".

De Alliantie voor seksuele Vrijheid daarentegen kritiseert het initiatief van de apotheker. Een woordvoerster zei dat de apotheker "de christelijk-fundamentalistische anti-abortusbeweging vertegenwoordigt, die vrouwen het recht van seksuele participatie in de weg staat''. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top