ACTUEEL

Genomineerden Hedy d’Ancona-prijs bekend

De jury van de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur heeft de zes genomineerden bekend gemaakt. De genomineerden worden begin 2010 bezocht tijdens expertmeetings. Medio 2010 kiest de jury onder leiding van Ton Venhoeven, Rijksadviseur voor de infrastructuur, de winnaar.

Genomineerden

Woon-werkproject Oosterdel in Noord-Holland, De Rietvinck in Amsterdam, het Deventer Ziekenhuis, Gezondheidscentrum Jozef in Deventer, revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem en De Hogeweyk in Weesp zijn genomineerd. In totaal zijn er 1.200 initiatieven aangemeld voor de Hedy d’Ancona-prijs.

Architectuur en interieurinrichting

Het Stimuleringsfonds voor Architectuur SfA en het Centrum Zorg en Bouw/TNO willen met de tweejaarlijkse prijs de aandacht voor en kennis van architectuur en interieurinrichting in de zorg vergroten. De deelnemende zorggebouwen worden beoordeeld op architectonische kwaliteit, samenhang tussen zorgconcept en architectuur en de organisatie van het proces. De jury bestaat uit voorzitter Venhoeven, Frans Jaspers, lid van de raad van bestuur van het UMCG, Durk Kooistra, lid raad van bestuur van ’s Heeren Loo, Jaap Roëll, voormalig concerndirecteur Cordaan, Dana Ponec, architect en Dorine de Vos, interieurontwerpster.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top