ACTUEEL

Verzorgingshuis in Zwanenburg heropent de deuren

Verzorgingshuis Eigen Haard in Zwanenburg dat in 2014 op de nominatie stond om gesloten te worden, wordt binnenkort heropend. Na protest van bewoners van het verzorgingshuis en inwoners van Zwanenburg en Halfweg besloten de betrokken partijen, waaronder zorgaanbieder Amstelring, tot een doorstart.

Mede door afbouw van de AWBZ én omdat het pand niet geschikt leek voor zorgverlening aan mensen met een zwaardere zorgvraag, maakt Amstelring begin januari 2014 bekend Eigen Haard te willen sluiten. Er volgde een "rumoerige tijd", volgens Amstelring, met protest van bewoners, familie, vrienden en inwoners van Zwanenburg. Zo ketenden mensen zich vast aan een brug in Zwanenburg.

Naar aanleiding van de protesten besloten Amstelring, de gemeente Haarlemmermeer, zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid en Woonzorg Nederland de handen ineen te slaan. Zij bedachten een "plan tot leven voor behoud van Eigen Haard". Het pand is inmiddels verbouwd tot een multifunctioneel toekomstbestendig woonservicecentrum en wordt feestelijk geopend op 20 april, in bijzijn van bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers.

Eigen Haard omvat een verpleeghuis voor ouderen met dementie en ouderen met lichamelijke aandoeningen, zelfstandige huurappartementen met zorgverlening en diensten, aanleunwoningen, (para)medische behandeling, wijkzorg, dagbesteding en een Huis van de Buurt. Het verpleeghuisgedeelte bestaat uit twintig eenpersoonskamers. Verder bevinden zich in de vleugel rechts van de entree 28 tweekamer-appartementen van Woonzorg Nederland. Deze zijn geschikt voor de meer zelfstandige functionerende oudere met een zorgvraag. In het complex ligt het restaurant dat tevens dienst doet als Huis van de Buurt. Er zijn ruimtes voor dagbesteding en voor behandeling door (para)medici.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top