Tech

Ggz-instellingen kunnen zich met elkaar vergelijken

Ggz-instellingen kunnen toegang aanvragen tot Zorgprisma GGZ Plus sinds 14 april. In deze online omgeving, ontwikkeld door Vektis, kunnen zij informatie vinden over de eigen instelling en dit vervolgens spiegelen aan landelijke en regionale cijfers.

Ook kunnen ggz-instellingen zichzelf vergelijken met soortgelijke instellingen en bekijken wat hun aandeel is binnen de regio. Met GGZ Plus kunnen instellingen zich onder meer beter voorbereiden op gesprekken met collega’s en zorgverzekeraars. Via deze cijfermatige ondersteuning wil Vektis bijdragen aan de transparantie binnen de zorg, waardoor goede zorg betaalbaar en toegankelijk kan blijven voor iedereen in Nederland.

Omdat GGZ Plus gevoelige informatie betreft, is de online omgeving alleen toegankelijk voor de betreffende GGZ-instelling. GGZ Plus is een aanvulling op het al beschikbare Zorgprisma GGZ Basis. Vektis heeft deze uitbreiding ontwikkeld in samenwerking met een gebruikerspanel van ggz-instellingen. De informatie op GGZ Plus is gebaseerd op declaratiegegevens van zorgverzekeraars. Via een speciale website kunnen ggz-aanbieders (tegen een vergoeding) GGZ Plus aanschaffen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top