ACTUEEL

Opnieuw meer bezoekers voor veiligheidsdag

De Landelijke Veiligheidsdag die zaterdag in Almere is gehouden, heeft zo'n 45 duizend bezoekers getrokken. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar, heeft een woordvoerder van de organisatie gezegd.

"Het evenement zit duidelijk in de lift", aldus de woordvoerder. "In vergelijking met twee jaar geleden hebben we zelfs 20 duizend bezoekers meer. In de aanloop naar het evenement maakten we ons nog een beetje zorgen over het weer, maar gelukkig is het een hele mooie dag geworden."

Politie, brandweer, Defensie, GGD, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de kustwacht, de Reddingsbrigade en andere hulpdiensten lieten op de derde editie van de veiligheidsdag zien hoe ze handelen bij incidenten en op welke wijze ze samenwerken. Het thema dit jaar was veiligheid in en om het huis.

"We proberen het publiek elk jaar iets nieuws te laten zien", liet de zegsman van de organisatie weten. "Dit jaar was er bijvoorbeeld een demonstratie van de hulpdienst USAR. Die werkt met speurhonden en heeft eerder onder meer gezocht naar slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010. In Almere simuleerden de medewerkers van USAR en hun honden hoe ze na het instorten van een huis op zoek gingen naar een overlevende."

Burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Almere en minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie hadden het evenement in Almere geopend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top