ACTUEEL

Omroep Max beantwoordt gezondheidsvragen vijftigplussers

Ouderen kunnen voortaan met algemene gezondheidsvragen terecht op de website maxvandaag.nl van Omroep Max. In het online naslagwerk MAX Medisch vinden vijftigplussers informatie over onder hen veelvoorkomende aandoeningen.

Op de website staat veel informatie over aandoeningen zoals artrose, gehoorstoornis en diabetes. Op basis van de prevalentiecijfers van het Nationaal Kompas (RIVM), heeft de omroep de ziektebeelden geselecteerd die veel bij ouderen voorkomen. Het naslagwerk wordt wekelijks aangevuld. Ook toont de site de top tien van meest voorkomende ziekten onder Nederlandse vijftigplussers, zo maakt de omroep dinsdag bekend.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Ouderenpraktijk Amsterdam

20 april 2016

www.thuisarts.nl biedt bijna alle naslag en informatie die je nodig hebt.
Er is weinig meerwaarde van nog een informatiekanaal. Het zou fijn zijn als Omroep Max en andere organisaties naar www.thuisarts.nl verwijzen. Laten we allemaal zorgen dat er een goede en onafhankelijke informatiebron is, en dat vanuit alle organisaties, belangengroepjes dáár naar verwezen wordt.
Annetje Bootsma, Ouderenpraktijk Amsterdam

GA van Essen

20 april 2016

Deze nieuwe site www.maxvandaag.nl/max-medisch/ is specifiek gericht op 50-plussers. Naast tekst is er ook audiovisuele content. Daardoor is de informatie ook geschikt voor laaggeletterden. Daarvan zijn er 1,3 miljoen in Nederland. Waar beschikbaar is de tekst afgestemd op Thuisarts.nl. Bij Dokter Google is niet alle informatie betrouwbaar. Max Medisch volgt waar mogelijk de officiële richtlijnen en vormt zo een betrouwbare informatiebron voor ouderen.
Ted van Essen, huisarts en tv-dokter bij Omroep Max

Top