Vastgoed

Meander MC krijgt prijs voor ‘heilzame’ nieuwbouw

Meander MC krijgt prijs voor ‘heilzame’ nieuwbouw

Meander Medisch Centrum heeft de NVTG Bouw Award 2016 in de categorie cure Nederland gewonnen voor de nieuwbouwlocatie in Amersfoort, die in 2013 in gebruik is genomen. Meander eindigde daarnaast op een tweede plek voor de eerste International Building Award.

De Bouw Awards in de categorieën langdurige zorg en kortdurende zorg gingen naar respectievelijk QuaRijn-locatie De Koekoek in Veenendaal en revalidatiehotel Intermezzo Zuid van zorgaanbieder Laurens in Rotterdam.

Duurzaam

Het thema voor de NVTG Bouw Award was dit jaar ‘Een healing environment voor alle gebruikers’. De jury toonde zich onder de indruk van het niveau en de diversiteit van de inzendingen. Het onderscheidende van de bouwprijs is dat huisvestingsprojecten integraal beoordeeld worden. Zo moet huisvesting bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is ook een belangrijk aspect, net als duurzaamheid in brede zin alsook de exploiteerbaarheid.

De Bouw Award is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidzorg (NVTG) en wordt sinds 1997 om meerjarig uitgereikt. De prijzen werd op dinsdag 19 april uitgereikt op het Wereldcongres van de International Federation of Health Care Engineering (IFHE) dat de NVTG in het World Forum in Den Haag houdt.

Internationaal

Nieuw dit jaar is de toevoeging van de categorie internationaal. De eerste International Building Award werd door de jury toegekend aan het Ashikaga Red Cross Hospital in Tokyo. Meander MC eindigde op een tweede plek, gevolgd door Alder Hey Children’s Hospital in Liverpool. Eervolle vermeldingen waren er voor Centre Hospitalier Alpes Leman in Frankrijk, American Medical City in Brazilië en De Drie Eiken in België.    

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top