ACTUEEL

KansPlus: Klink verwaarloost zwakke burgers

Minister Ab Klink van VWS snoert de stem van zwakke burgers door patiënten-, gehandicapten- en ouderenorganisaties (pgo-organisaties) subsidies te weigeren. Dat stelt KansPlus, het belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten. KansPlus vreest voor het bestaansrecht van de pgo-organisaties.

Voortbestaan pgo-organisaties onzeker

KansPlus stelt dat VWS projecten van pgo-organisaties zonder onderbouwing afwijst. Hierdoor komt het voortbestaan van de organisaties in het geding en daarmee de vertegenwoordiging van de leden. Het vinden van alternatieve subsidiebronnen is volgens de organisatie problematisch. In een persbericht zegt KansPlus: “De cliëntenbeweging blijft wat betreft haar financiering en haar mogelijkheden ver achter bij de belangenorganisaties van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Voor drie gelijkwaardige partijen in de zorg is in het beleid van minister Klink dan ook duidelijk geen plaats.”

Legitimiteit koepelorganisaties

De belangenorganisatie vindt het tegenstrijdig dat koepelorganisaties wel projectsubsidies krijgen, maar lidorganisaties niet. Als het bestaansrecht van de lidorganisaties in het geding is, verliezen de koepelorganisaties ook legitimiteit. Een koepel kan immers niet zonder achterban, stelt KansPlus.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top