ACTUEEL

Schippers: verzekeraars moeten niet sleutelen aan vrije artsenkeuze

Verzekeraars die adverteren met vrije artsenkeuze moeten alles wat in de polis zit vergoeden, ook als de verzekeraar te weinig heeft ingekocht, bij een ziekenhuis bijvoorbeeld. Dat zei minister Schippers in een debat in de Tweede Kamer, meldt de NOS.

Eerder meldde Skipr al dat uit een beoordeling van de NZa blijkt dat vrijwel alle restitutiepolissen wettelijke voorwaarden kennen die zorgverzekeraars het recht geven om zorg niet volledig te vergoeden. Jurist Karik van Berloo noemt dit 'nep-restitutiepolissen', die de consument een vals gevoel van keuzevrijheid geven. Er is slechts één verzekeraar die een zuivere restitutiepolis biedt, namelijk ONVZ, die de kosten van een behandeling in principe volledig vergoedt.

D66 wilde van minister Schippers weten hoe zij aankijkt tegen dit verschil in zuivere en niet zuivere restitutiepolissen. De bewindsvrouw wil volgens de NOS niets weten van dit onderscheid. "Dat gaan we niet maken. Er is maar één soort restitutiepolis, namelijk, de polis die alles vergoedt zoals afgesproken." De minister zegde toe dat de NZa er strikt op zal toezien of verzekeraars eerlijk communiceren en geen misleidende informatie verstrekken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top