Tech

Amersfoortse wethouder overleeft debat over datalek

Ze kreeg drie moties tegen zich, maar de Amersfoortse wethouder Fleur Imming (PvdA) mag blijven. Dat is de uitkomst van het debat dinsdagavond over het datalek waarbij de persoonlijke gegevens van 1900 Amersfoorters naar een onbekende werden gemaild.

Het lek werd tien weken geheim gehouden en kwam alleen boven water omdat de ontvanger de Autoriteit Persoonsgegevens had ingeschakeld.

Imming bood vooraf aan het debat in de gemeenteraad excuses aan en kondigde een extern onderzoek aan. Een onderzoek is volgens de wethouder nodig, omdat er nog gaten in het feitenrelaas zitten. De raadsleden krijgen de mailwisseling van de gemeente met de ontvanger van het databestand.

Voor de oppositie was het allemaal niet voldoende, maar de coalitiepartijen lieten hun wethouder niet vallen, zo meldt RTV Utrecht.

Gevolgen

Meerdere gedupeerden, die bij het debat op de publiekstribune zaten, willen aangifte tegen de gemeente doen wegens privacy-schending. Volgens de gemeente heeft de ontvanger van de gegevens laten weten dat deze niet verder zijn verspreid. Wat de gevolgen zullen zijn voor de betrokken ambtenaren wilde wethouder Imming niet zeggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top