ACTUEEL

Utrechtse topwetenschapper versterkt bestuur UMCG

Marian Joëls is met ingang van 1 september 2016 benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Joëls volgt Folkert Kuipers op, die in Groningen hoogleraar Healthy Life Alliances is geworden.

Biologe Joëls (1956) is momenteel hoogleraar neurowetenschappen aan het UMC Utrecht en directeur van het Brain Center Rudolf Magnus. Joëls werd 1997 benoemd tot hoogleraar Zoölogie aan de Universiteit van Amsterdam.  In 2009 maakte ze als hoogleraar Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en directeur van het onderzoeksinstituut Brain Center Rudolf Magnus de overstap naar het UMC Utrecht. Daarnaast is zij sinds 2002 lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW). Ook vervulde zij meerdere functies op het gebied van neurowetenschappen bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Joëls geldt als een internationaal vooraanstaande wetenschapper, die in haar werk laboratorium en kliniek nauw met elkaar verbindt. Met haar benoeming bestaat de raad van bestuur van het UMCG per 1 september 2016 uit Jos Aartsen (voorzitter), Ate van der Zee (vice-voorzitter), Henk Snapper en Marian Joëls (decaan). Binnen de raad van bestuur is de decaan in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek. Marian Joëls

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top