ACTUEEL

Ziekenhuizen starten met vaccineren personeel

Diverse ziekenhuizen in Nederland beginnen donderdag met het vaccineren van hun personeel tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft de NVZ vereniging van ziekenhuizen woensdag laten weten.

Oproep minister Klink

Zo'n 180.000 personeelsleden in 98 ziekenhuizen komen in aanmerking voor een beschermende prik. Minister Ab Klink van VWS  deed woensdag nogmaals een oproep aan zorgpersoneel zich tegen de griep in te laten enten. Volgens de woordvoerder van de NVZ hebben alle ziekenhuizen vaccins besteld en inmiddels in huis. Hoeveel er donderdag beginnen met inenten is niet bekend.

Hoge opkomst

Eén van de ziekenhuizen die donderdag met inenten beginnen is het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. In principe komen daar 2500 mensen voor een preventieve injectie in aanmerking, maar hoeveel er zullen komen is niet bekend. Het ziekenhuis spreekt wel van een hoge opkomst. Meer dan honderd personeelsleden hebben zich het eerste uur laten inenten. Het ziekenhuis heeft volgens een zegsvrouw 'campagne gevoerd' om zo veel mogelijk mensen te laten komen.

Inloopspreekuur voor vaccinatie

“Het was vanaf het begin, om 08.00 uur direct al druk,” vertelt een woordvoerster van het gasthuis. “Er stond constant een rij.” Het ziekenhuis is donderdag begonnen en gaat tot en met zondag door met het inloopspreekuur. Vanaf volgende week wordt ook op afdelingen geprikt zodat de zorg kan blijven gewaarborgd. De prikken worden gegeven door de arbodienst van het ziekenhuis. (ANP)

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top