ACTUEEL

Hoogbejaarde overlijdt na ongeluk met branddeur

De 96-jarige vrouw, die ernstig gewond raakte in verpleeghuis Het Wiedenbroek in Haaksbergen, is donderdagavond overleden. Dat meldt dagblad Tubantia. De vrouw kreeg een zware stalen branddeur bovenop haar, waardoor ze een schedelbasisfractuur en andere verwondingen opliep.

Gezien haar hoge leeftijd kon de vrouw niet meer geopereerd worden. Justitie heeft naar de zaak gekeken en besloten geen strafrechtelijk onderzoek te beginnen. Het openbaar Ministerie heeft het ongeval voor nader onderzoek gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Oorzaak onbekend

De loodzware deur was vanwege bouwwerkzaamheden uit de sponning gehaald en op een andere plek neergezet. Terwijl de werklui afwezig waren heeft de vrouw de deur door nog onbekende oorzaak bovenop zich gekregen. Het is ook onduidelijk hoe de vrouw, die op een gesloten afdeling woonde, bij die werkruimte kon komen.

De familie heeft zorginstelling Livio, waar het verpleeghuis aan de Wiedenbroeksingel in Haaksbergen onder valt, aansprakelijk gesteld. De familie wordt bijgestaan door Drost Letselschade uit Hengelo. Livio heeft volgens protocol het incident gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De zorginstelling bevestigt het ongeval, maar geeft uit respect voor de vrouw en haar familie geen verdere toelichting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top