ACTUEEL

Flach verruilt MC Groep voor rekencentrum LOGEX

Zorgbestuurder Philipp Jan Flach (1976) wordt in augustus de nieuwe CEO van LOGEX. Flach is momenteel nog bestuurder bij ziekenhuisorganisatie MC Groep en het MC Slotervaart. LOGEX ontwikkelt rekenmodellen voor de gezondheidszorg en werkt samen met 80 procent van de Nederlandse ziekenhuizen.

Innovatie

"Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe functie bij LOGEX bij te dragen aan de innovatie in de zorg", laat Flach in een verklaring weten. "Ik ben dankbaar dat ik bij de MC Groep en MC Slotervaart bij heb kunnen dragen aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg voor patiënten. (…) Tegelijkertijd grijp ik de uitdaging graag aan om, met de data en technologie van LOGEX, het concept value based healthcare voor ziekenhuizen en medisch specialisten meer concreet te maken."

Flach is opgeleid als arts en bedrijfskundige in Amsterdam en de Verenigde Staten. Hij werkte aan Harvard University nauw samen met de Amerikaanse hoogleraar Michael Porter. Die introduceerde het concept van value based healthcare.

Patiëntwaarde

"Gezien de grote druk op ons zorgstelsel zullen we innovatief moeten zijn om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van onze zorg te kunnen handhaven in de toekomst. Juist value based healthcare kan een positieve impact hebben, omdat daarmee wordt gestreefd naar het optimum tussen patiëntwaarde en kosten", aldus Flach, die in 2013 door het World Economic Forum werd uitgeroepen tot Young Global Leader voor zijn rol in de gezondheidszorg.

LOGEX laat weten zich zeer te verheugen op de komst van Flach. "Mede dankzij zijn expertise en ervaring kan LOGEX haar dienstverlening voor ziekenhuizen en medisch specialisten verdiepen en verbreden", zegt Koen Luijckx, die samen met Rudolph Haardt het huidige management van LOGEX vormt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top