Finance

Menzis houdt minder geld over

Zorgverzekeraar Menzis heeft het afgelopen jaar onder de streep minder geld overgehouden. De coöperatie zonder winstoogmerk gebruikt bij een positief bedrijfsresultaat altijd een fors deel om de verzekeringspremies laag te houden, maar hield in de voorgaande jaren meer over.

De verzekeraar meldde dinsdag een resultaat van een kleine 4 miljoen euro tegenover 230 miljoen euro een jaar eerder. De winst pakte zo laag uit doordat Menzis afgelopen jaar 296 miljoen euro gebruikte om de premies voor dit jaar laag te houden. Een jaar eerder werd daar 208 miljoen voor gereserveerd.

Volgens financieel topman Frank Janssen werden verzekeringen afgesloten onder de kostprijs, maar is dat niet lang meer vol te houden. "Dat geld is wel een keer op. We kunnen dit nog maar beperkt volhouden." Het eigen vermogen van Menzis bleef echter gelijk op anderhalf miljard euro.

Menzis zag de omzet uit onder meer premies en eigen bijdragen van verzekerden teruglopen van 5,8 miljard euro naar 5,7 miljard en gaf daarnaast meer uit aan zorgkosten. Wel werden de bedrijfskosten verder verlaagd van 224 miljoen naar 222 miljoen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top