ACTUEEL

Reos krijgt twee nieuwe toezichthouders

Marie-Antoinette Bäckes-Kapteijn en Duco Stuurman treden per 12 mei 2016 toe tot de raad van toezicht van Reos. Met het aantreden van de nieuwe leden bestaat de raad van toezicht van Reos weer uit vijf leden.

Marie-Antoinette Bäckes-Kapteijn is werkzaam als zelfstandig (bestuurs-) adviseur en toezichthouder voor maatschappelijke organisaties. Zij is voorzitter van de raad van toezicht bij Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, programmaleider ‘Nieuwe wegen ggz en opvang’ (brancheorganisaties in GGZ en opvang), tranchemanager programma In voor zorg! (ministerie van VWS en Vilans) en lid van de programmacommissies Nationaal Programma Ouderenzorg en Memorabel (ZonMw).

Duco Stuurman is lid van de directieraad van de gemeente Eindhoven, portefeuille sociaal domein. Hij is daarnaast voorzitter van de vereniging NDSD, waarin de directeuren van de grote gemeenten zijn aangesloten. En hij is actief in verschillende landelijke werkgroepen rondom samenwerking tussen gemeenten, aanbieders en het Rijk.

Met de benoeming van Bäckes-Kapteijn en Stuurman is de raad van toezicht weer volledig. In mei2015 werd Rob Hartings aangesteld als voorzitter van de raad van toezicht, waarna Jeroen van der Meer en Robert Verheij in september 2015 toetraden. Ook Patrick Jeurissen werd destijds aangekondigd als toezichthouder. Jeurissen, die bij VWS werkzaam is, zag vanwege een verscherpt beleid bij het ministerie met betrekking tot nevenfuncties af van het toezichtouderschap. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top