Tech

Nieuwe directeur en koers voor Brightlands Maastricht Health Campus

Jan Cobbenhagen (52) is sinds 1 mei de nieuwe directeur van de Brightlands Maastricht Health Campus (BL MHC). Cobbenhagen heeft ruime ervaring op het snijvlak van wetenschap en ondernemerschap, zo laat de campus weten.

Sinds 2015 is hij hoogleraar Knowledge Transfer and University Venturing. Daarvoor was hij acht jaar hoogleraar Ondernemerschap. Jan Cobbenhagen vervulde 12,5 jaar het directeurschap van de UM Holding (strategische deelnemingen) en van UniVenture, het corporate venture bedrijf van de UM dat spin offs financiert door middel van investeringen in aandelen. 

Cobbenhagen is ook directeur van het Knowledge Transfer Office van UM/MUMC+. In een iets verder verleden heeft hij onder andere het Centre for Entrepreneurship van de UM opgezet en gerund, alsook het BioPartner Center Maastricht.

Nieuwe fase

Met de nieuwe leiding gaat BL HMC een nieuwe ontwikkelfase in. De Universiteit Maastricht (UM) en het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) brengen al hun business development-activiteiten op het gebied van Health en (Life) Sciences onder bij de BL MHC. De Campus wordt daarmee verantwoordelijk voor het hele proces vanaf ontwikkeling van ideeën of uitvindingen tot en met de financiering en begeleiding van nieuwe bedrijven.

De campus heeft wil uitgroeien tot een internationaal vooraanstaand centrum voor het op de markt brengen en maatschappelijk inzetten van medische en gezondheidswetenschappelijke kennis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top