ACTUEEL

Zorggroep Groningen vernieuwt raad van toezicht

De raad van toezicht van Zorggroep Groningen telt sinds 1 april twee nieuwe leden. Bernard Arnold en Hans Konst volgen de twee vertrekkende leden Gerrit Jan Polderman en Herma van der Wal op.

Arnold wordt voorzitter van de raad van toezicht. Hij volgt Polderman op, wiens tweede benoemingstermijn is verstreken. De huidige zittende leden van de raad van toezicht zijn Ruth Pruim, Huib van der Burg en Gerrit Hes.

Nieuwe koers

De nieuwe toezichthouders willen graag hun bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de nieuwe koers van Zorggroep Groningen, samengevat in het credo  ‘Altijd de mens zien’. De focus van Zorggroep Groningen ligt hierbij op complexe intramurale zorg. “Zorggroep Groningen heeft veel kennis en expertise in huis voor complexe zorgvragen van ouderen”, aldus Arnold. “Het belang daarvan om die goede zorg nu en in de toekomst te blijven leveren neemt alleen maar toe.” “Zorggroep Groningen heeft de keuze gemaakt zich te richten op complexe intramurale zorg”, stelt Konst. “Juist het durven kiezen voor een focus spreekt mij erg aan.”

Arnold (1955) was van november 2014 tot december 2015 bestuurder ad interim bij Plantein. Daarvoor was hij bestuurder ad interim bij Marente en voorzitter raad van bestuur bij HilverZorg. Ook is hij lid van de raad van commissarisen van zorgverzekeraar Eno. Hij neemt, naast het voorzitterschap, deel aan de remuneratiecommissie.

Konst (1958) was van 2009 tot 2015 lid gedeputeerde staten provincie Fryslân met verschillende portefeuilles. Eerder was hij onder meer werkzaam als arts ouderenpsychiatrie bij Westerpoort en Flinter, coördinator behandelzaken/eerste verpleeghuisarts bij De Batting en manager medische zaken/eerste verpleeghuisarts bij Oranjeoord en Dukdalf. Hij is op dit moment werkzaam als basisarts in het verpleeghuis Anna Schotanus in Heerenveen. Konst is benoemd op voordracht van de Centrale Cliëntenraad en wordt tevens voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top