ACTUEEL

Verslaafdenopvang Winnersway moet dicht

De omstreden verslaafdenopvang Winnersway in Leiden moet dicht. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) donderdag besloten. De opvang had twee weken de tijd gekregen de zorg op orde te brengen, maar is daar niet in geslaagd, oordeelt de staatssecretaris.

Winnersway voldoet niet aan eisen

Haar geduld met Winnersway is op. Dat heeft Bussemaker donderdag aan de Tweede Kamer geschreven. De instelling krijgt acht dagen de tijd om de cliënten elders onder te brengen en moet dan dicht. Winnersway mag pas weer open als de instelling alsnog voldoet aan de eisen die Bussemaker had gesteld. De opname van nieuwe cliënten moest verbeteren en de instelling moest beter samenwerken met huisartsen, ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg.

Kwaliteit zorg

Winnersway had weliswaar net met een huisartsenpraktijk afgesproken te gaan samenwerken, maar voor Bussemaker komt dat te laat. Als de instelling weer open gaat, zal de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de opvang scherp in de gaten gaan houden. De inspectie had Winnersway dit voorjaar al te verstaan gegeven dat de kwaliteit van de zorg snel omhoog moest, maar dat schoot niet echt op. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top